Marokko helpt België en Frankrijk in strijd tegen terreur
België en Frankrijk willen graag van Marokko leren als het gaat om terreurbestrijding.

Volgens MondAfrique hebben de twee Europese landen Marokko om hulp gevraagd na de bloedige aanslagen in Parijs afgelopen vrijdag. Dit doen de landen omdat Marokko bekendstaat om een goed werkend plan tegen terrorisme en extremistische groeperingen. Marokko stemde in en heeft enkele vertegenwoordigers naar beide landen gestuurd om de Marokkaanse visie over te brengen om er eventueel van te kunnen leren.

Bij Marokko gingen overigens alle alarmbellen af toen het nieuws over de aanslagen zich verspreidde. Koning Mohammed VI heeft het bevel gegeven om in te grijpen. Zodoende werd een crisisplan opgesteld om eventuele dreigementen het hoofd te kunnen bieden. Luchthavens en grenzen werden direct na de aanslagen extra gecontroleerd.

Zaterdag kwam de politie direct een verdachte op het spoor in Nador. Hij plande aanslagen in Marokko en Europese landen. Maandag gaven de veiligheidsdiensten de opdracht om vier personen in Beni Mellal op te pakken. Zij vormden een terreurcel en hadden contact met IS-leden in Syrië.
Mocro-Place Team Woensdag, 18 November 2015 12126 keer bekeken

comments powered by Disqus