Moskee Den Haag krijgt dreigbrief met speelgoedvrachtwagen




De As-Soennah moskee in Den Haag heeft afgelopen weekend een brief ontvangen waarin het met een vrachtwagen-aanslag wordt bedreigd.

Bij de brief stuurde de afzender een speelgoedvrachtwagen. “Bij elke laffe aanval op onze kinderen kan zomaar een tegenaanval volgen op jullie onschuldige bezoekers van de moskeeën of wat dan ook.”, leest men in de brief. “Een vrachtwagen die een school of moskee raakt: vergeet dat niet! Protesteer dus wat harder tegen jullie gewelddadige vrienden (...) anders wordt Europa onaangenaam voor jullie.”, vervolgt de verzender.

Ahmed Taheri reageerde geschokt op de brief. “We zijn diep geschokt om juist tijdens de Ramadan dit dreigement te ontvangen”. Volgens de moskeevoorzitter komen zulke dreigementen “een paar keer per jaar” binnen. Taheri stelt dat dat ook het geval is voor andere moskeeën maar dat veel moskeebestuurders liever geen aangifte doen.

De moskee werd tijdens het weekend extra beveiligd. De politie heeft een onderzoek gestart naar de herkomst van de brief. Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag belooft dat de zaak op dezelfde wijze als andere gevallen zal worden behandeld en dat er stevig zal worden opgetreden.




Mocro-Place Team Maandag, 26 Juni 2017 1416 keer bekeken

comments powered by Disqus