Zelfmoordspel 'Blue Whale Challenge' vermoordt naar verluidt twee Marokkaanse kinderen
Het zelfmoordspel, officieel bekend als de Blue Whale Challenge, breidt zijn invloed wereldwijd uit. Deze gevaarlijke game heeft naar verluidt de dood van twee Marokkaanse kinderen veroorzaakt, meldde de Marokkaanse dagelijkse Assabah.

Veel tieners hebben hun eigen leven genomen vanwege deze gevaarlijke game, die wijdverspreid is over de hele wereld. De game werd naar verluidt in 2013 gemaakt door zijn vermeende meesterbrein Ilya Sidorov , een 26-jarige Russische postbode. De applicatie wijst dagelijkse taken aan gebruikers toe, die ze meer dan 50 dagen moeten doen.

De uitdagingen voor de spelers omvatten veel zelfbeschadigende taken. Het spel begint met zijn gebruikers te vertellen om op ongewone uren wakker te worden om horrorfilms te kijken, om te luisteren naar droevige liedjes en om hun ouders te beledigen. De taken worden tijdens de 50 dagen geleidelijk extremer.

Nadat alle toegewezen taken zijn voltooid, moedigt de spelinstructeur de jongeren aan om zelfmoord te plegen. De applicatie begon de gebruikers te manipuleren en bedreigde hen om hun ouders en vrienden te vermoorden als ze zich niet aan de bevelen van de instructeurs hielden.

De zelfmoordgame neemt de wereld over en veroorzaakte al vele gevallen van dood in verschillende gebieden over de hele wereld. In Marokko zijn naar verluidt twee gevallen in de paar recente maanden in Casablanca gelinkt aan dit gevaarlijke spel.

Assabah meldde op 29 december dat het eerste vermeende slachtoffer van het spel, een 8-jarige jongen was van Hay Mohammadi, Casablanca. De tweede tragedie, naar verluidt veroorzaakt door het spel in kwestie, vond plaats op donderdag 28 december in Casablanca's Douar Rhamna. Het slachtoffer was deze keer een 12-jarig meisje.

 


Mocro-Place Team Zaterdag, 30 December 2017 2246 keer bekeken

comments powered by Disqus