Duitse anti-islamitische partijleider treedt af nadat hij zich heeft bekeerd tot de islam
Arthur Wagner, een vooraanstaand lid van extreem-rechtse Alternative voor Duitsland (AfD) partij bekend om zijn anti-islamitische retoriek, heeft onlangs zijn leidende functie binnen de partij neergelegd nadat hij besloot moslim te worden, bevestigde een woordvoerder van de partij.

Wagner, die sinds 2015 lid is van de partij, verliet de AFD op 11 januari. Later werd onthuld dat hij zich bekeerde tot de islam.

De 48-jarige weigerde commentaar te geven op zijn beslissing, vertelde het dagblad Tagesspiegel dat zijn ontslag en bekering zijn 'privé-zaak' waren, eraan toevoegend dat niemand in AfD had geprobeerd hem onder druk te zetten.

"Ik heb een paar dagen later alleen maar gehoord over Wagner's conversie in een telefoongesprek met hem", vertelde Andreas Kalbitz, AfD's staatsvoorzitter, aan CNN.

"Ik was zeer verrast, hij was zeer actief in de christelijke vleugel van het feest," voegde Kalbitz eraan toe.

De AfD werd de op twee na grootste partij van Duitsland in het parlement na de algemene verkiezingen van september vorig jaar. Volgens het lid van de AFD was Warner sterk betrokken bij campagnes voor de partij wiens slogans waren: "Islam hoort niet thuis in Duitsland" en waarschuwingen tegen wat het de "islamisering" van het land noemt.

 


Mocro-Place Team Zaterdag, 27 Januari 2018 1490 keer bekeken

comments powered by Disqus