Een Marokkaanse man gearresteerd in Spanje voor het verspreiden van ISIS-propaganda op sociale media
Een Marokkaanse man werd dinsdag 24 april gearresteerd in de Baskische regio Noord-Spanje voor het publiceren van jihadistische propaganda en het proberen mensen voor ISIS te rekruteren, zeiden EFE  en  Xinhua onder vermelding van het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

De Spaanse burgerwacht arresteerde de 24-jarige verdachte in de stad Andoain nadat hij op zijn plaats zocht «om alle bewijzen van zijn intense activiteit in internet en sociale media te herstellen», zei dezelfde bron.

Geboren in Al Hoceima, wordt aangenomen dat de arrestant «toegang heeft gehad tot overvloedig audiovisueel materiaal uit Syrië en Irak». Naar verluidt gebruikte hij meerdere profielen op sociale media om «een veelheid aan contacten te onderhouden met individuen zowel binnen als buiten Spanje».

Waarschijnlijk maakte hij gebruik van sociale media om jihadistische propaganda te sturen en te publiceren die mensen ertoe aanzette om voor de terroristische organisatie te vechten.


De arrestatie was onderdeel van een andere operatie uitgevoerd in Malaga, waar een andere 35-jarige Marokkaanse man beschuldigd van het sturen van geld naar zijn vrouw om te vechten voor ISIS werd gearresteerd. Dit laatste wordt beschouwd als een van de «meest gezochte en gevaarlijke terroristen in Europa».

 


Mocro-Place Team Zaterdag, 28 April 2018 699 keer bekeken

comments powered by Disqus