Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/91/1007791/mocro-place.nl/public_html/config.php on line 2 Emotionele speech bij herdenking 15-jarige Marwan in Hilversum | Mocro-Place.nl
Emotionele speech bij herdenking 15-jarige Marwan in Hilversum
Een diep triest en treurig verhaal: Het bericht dat de 15-jarige Marwan Benkodad uit Hilversum zichzelf maandagavond van het leven beroofde nadat hij door medescholieren zou zijn gepest, zo meldt RTL en een regioblad De Gooi en Eembode. Er werd vol ongeloof en schok gereageerd.

Hoe kon dit gebeuren? “Hoe kan het zo zijn dat wij dit blijkbaar met z’n allen wisten, maar dat niemand ingreep?” Zaki Zannouti, goede kennis van de familie, vroeg het zich gisteravond ook hardop af. “Gek genoeg, en daarin moeten we met zijn allen naar onszelf kijken, riep iedereen kort na het incident: ‘Hij wordt al heel lang gepest’. Dit terwijl de familie van niets wist. Hoe kan dit? Hoe kan iedereen dit hebben geweten, behalve de ouders en de familieleden?”

School

Veel mensen richtten hun woede op de pesters en de school waar de jongen naartoe ging, het Hilfertsheem College. De school meldt zelf namelijk op de eigen website dat de jongen uit de derde klas ‘door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen’.

“De hele dag is er gelegenheid geweest tot gesprek, het delen van verdriet en voor het stellen van vragen. Ook de komende dagen is er voor leerlingen, die dit nodig hebben, begeleiding beschikbaar. De eerste zorg is gericht op de nabestaanden”

De goede kennis Zaki Zannouti, die zich als een broertje voelde van Marwan nam bij een herdenking het woord. Bekijk het hieronder:


Mocro-Place Team Donderdag, 30 Mei 2019 17466 keer bekeken

comments powered by Disqus